Eğitim - Öğretim ve Ödev Forumu

Tam Görünüm: vatandaşlık görevlerimiz nelerdir
Şu Anda Hafifleştirilmiş Görüntüleme Modundasınız. Tam Görünüm Modu için, Buraya Tıklayın
Sayfalar: 1 2
arkadaşlar ben bu siteye yeni üye oldum bana vatandaşlık görevlerimiz hakkında bilgi yollar mısınız[/color]
http://www.odevlik.com/odev-indir/vatand...indir.html
linki böyle daha fazlasını da sen aç
Vatandaşlık hak ve görevlerimiz: Seçme ve seçilme hakkı, kanunlara uymak, vergi vermek ve askerlik yapmak devlete karşı en önemli görevlerimizdir.

1-SEÇME VE SEÇİLME HAKKI:
Milletvekili,muhtar, belediye başkanı ve diğer temsilcilerin katıldığı seçme işine seçim denir. 18 Yaşını dolduran her Türk genci seçme hakkına sahiptir.Seçimlere katılmak bireylerin hakkıdır.
2-KANUNLARA UYMAK:
Devlet toplumun düzenini sağlamk için kurallar koyar.Aile okul ve toplum kurallarına uymak bize yarar sağlar.Kanunlara uymayanlar cezalandırılır.Kanunlara uyulmadığı zaman toplumun düzeni bozulur.Kanunlara uymazsak suçlu duroma düşeriz.
3-VERGİ VERMEK:
Devletin ihtiyaçlarını karşılayabilmesi için insanlardan aldığı paraya vergi denir.Vergi paraları bize
4-ASKERLİK YAPMAK:
T.C vatandaşı olan her erkek 20 yaşına gelince askerlik yapmakla zorunludur.askerlik görevini bitirenler 41 yaşına kadar askere çağrılabilir.
saol ya ne aradıysam çok yardım ediosun bana "ödew Forum" Big Grin : ))
vatandaşlık görevlerimiz nelerdir biliyormusunuz arkadaşlar??????????????
Sayfalar: 1 2
Referans Adresler