bana acilen orhan pamuk'un cevdet bey ve ogulları kitabının özetini bulursanız çok sevinirim yarına lazım lütfen bekliyorum

Cevdet Bey ve Oğulları (1982)
Orhan Pamuk'un yayımlatmak için üç yıl beklediği ilk romanı. Cevdet Bey'in ve oğullarının, Osmanlı İmparatorluğu'nun son yıllarından 1970'e kadar gelen 'üç kuşaklık' hikâyesini anlatır bu roman. Bir yandan ayakta kalmaya çalışan ailenin ve erkeklerinin bir yandan da yıkılan Osmanlı'nın, genç Cumhuriyet'in, kaybedenlerin ve kazananların da romanıdır. Orhan Pamuk'un klasik roman anlatımı içinde kaldığı bu kitabı, bir çağ romanı olarak da nitelenir.
Türkiye'de toplumcu gerçekçi roman anlayışının egemen olduğu bir dönemde Orhan Pamuk, her ne kadar 'eleştirel gerçekçi' özellikler taşısa da bir burjuva ailenin hikâyesini anlatarak uzun süredir görülmedik bir çıkış yapmıştı. Orhan Pamuk'un sonraki kitaplarında da gideceği, çocukluğunun geçtiği Nişantaşı'nı mekân edinen bu roman, 1979 yılında yayımlanmamış roman dalında Milliyet Ödülü'nü kazandı. Ancak verilen sözün tutulup yayımlanması 1982'yi buldu. Edebiyat dünyasının ilgisini ise 1983'te Orhan Kemal Roman Ödülü'nü kazanınca çekti. Fethi Naci şöyle yazmıştı: 'Türkiye'de Roman ve Toplumsal Değişme'yi yazdığım yıllarda yayımlansaydı Cevdet Bey ve Oğulları'nı en beğendiğim yirmi Türk romanı arasına alırdım."
ARADIGIM BU DEGİLDİ AMA YİNEDE ÇOK SAOLUN