Eğitim - Öğretim ve Ödev Forumu

Tam Görünüm: sevgi
Şu Anda Hafifleştirilmiş Görüntüleme Modundasınız. Tam Görünüm Modu için, Buraya Tıklayın
ben insan sevgisiyle ilgili bi konu arıyorum ama insan sevgisiyle ilgili atasözü özdeyiş ln yardımcı olursanız sevinirim
Sevda geçer yalan olur, sonra sokar yılan olur.
Tutku hâlini almış aşırı sevgi, başlangıçta sevenleri birbirine bağlayan güçlü bir bağdır. Karşılıklı sevgi bittiği anda bu bağ kopar; tutkuya dönüşmüş olan sevgi de kısa zaman sonra yerini karşıtı olan nefrete bırakır, taraflara büyük zarar verici odak hâline gelir.
xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx
Her şeyin ortası makbuldür, sevginin de. Sevdiğini gereğinden fazla sevmeyesin. Sevgini de, sadece yüreğinin eline vermeyesin. En çetin imtihan “sevgi”yle olanıdır. “Kişi ne kadar bahadır olsa da, muhabbete tuş olur.” diyen atanın sözünü aklından çıkarmayasın. Böyle imtihan olmamak, istikbalde neslinden utanmamak için gecelerin bağrında, seherlerin aydınlığında duaya durasın. Senin ideallerin ve geleceğe dair hedeflerin var oğul. - Şeyh Edebâli ( Osman Gazi'ye nasihatından )
xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx
Sevgiye ve tutkuya açık bir kalp kadar dünyada değerli bir şey yoktur.- Johann Wolfgang von
xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx
Sevgi ile yorulmadan ilerleriz. Sevgi ile, sadece onunla başkaları için fedakarlık yapabiliriz.
xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx
Seven kalp, daima gençtir.
xxxxxxxxxxxxxxxxxxxx
Sevmeden verebilirsin,
ama vermeden sevemezsin.
xxxxxxxxxxxxxxxxxx
Sevmek, mutluluğumuzu
bir başkasının mutluluğu içine
yerleştirmek demektir.
xxxxxxxxxxxxxxxxxx
Sevgiye karşılık sevgi isteyen,
bu alışverişte acıdan başka bir şey elde edemez.
xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx
Sevgi karanlık bir tünelde yakılan
mum ışığı gibidir...
Size yolunuzu gösterir
ama uzakta ne olduğunu söylemez
xxxxxxxxxxxxxxx
Sevdiğiniz zaman aşk o kadar büyüktür ki,
bir bütün olarak içimize sığmaz;
sevdiğimiz insana dogru yayılır.
Referans Adresler