Eğitim - Öğretim ve Ödev Forumu

Tam Görünüm: Deneme SBS sinin sonucu olumlu
Şu Anda Hafifleştirilmiş Görüntüleme Modundasınız. Tam Görünüm Modu için, Buraya Tıklayın
12 ilde 250 ilköğretim okulunda yapılan deneme niteliğindeki Seviye Belirleme Sınavı, bu sınavlarda yöneltilecek soru tarzını ortaya çıkardı

[Resim: gun03.jpg]

Milli Eğitim Bakanlığı, Anadolu ve fen liseleri gibi gözde okullara öğrenci yerleştirmede kullanılacak Seviye Belirleme Sınavı'nın (SBS) pilot uygulamasını yaptı. Altı ve yedinci sınıflar için 12 ilde 250 ilköğretim okulunda uygulanan sınav, SBS'nin soru tipi ve tarzının nasıl olacağını ortaya koydu.

SBS'nin pilot uygulaması haziranda ilk kez yapılacak SBS'nin soru tipi ve sınav tarzının nasıl olacağını ortaya koydu. Veli ve öğrencilerin merakla bekledikleri SBS'yi Tüm Özel Öğretim Kurumları Derneği (TÖDER) üyesi eğitimciler değerlendirdi. Uzmanlar SBS'nin geçmiş yıllarda OKS'de sorulan sorulardan farklı olarak öğrencilerin konuları öğrenip öğrenmediklerini bulmayı amaçladığını belirterek soruların öğrencilerin zihinsel gelişimine uygun, somut ve şekillere dayanan yapıda olduğunu söyledi.

TÖDER Başkanı Enver Yücel, pilot SBS'nin, öğrencilerin 26 Aralık'a kadar işledikleri konuları kapsayacak şekilde düzenlendiğini belirterek, "Bu da haziranda yapılacak sınavın, söylendiği gibi sadece o yılın müfredatını kapsayacak şekilde oluşacağını gösteriyor" dedi.
ya ben de bunun sonucunu bekliyordum çok sağolun
Referans Adresler