|
vatandaşlık görevlerimiz nelerdir
|
|
11-09-2007, 23:07
(Bu Mesaj 12-19-2009 12:02 değiştirilmiştir. Değiştiren : admin.)
|
||
|
||
|
arkadaşlar ben bu siteye yeni üye oldum bana vatandaşlık görevlerimiz hakkında bilgi yollar mısınız
|
||
|
11-11-2007, 14:36
|
||
|
||
|
RE: vatandaşlık görevlerimiz nelerdir
http://www.odevlik.com/odev-indir/vatand...indir.html
linki böyle daha fazlasını da sen aç |
||
|
11-15-2007, 16:45
|
||
|
||
|
Vatandaşlık hak ve görevlerimiz: Seçme ve seçilme hakkı, kanunlara uymak, vergi vermek ve askerlik yapmak devlete karşı en önemli görevlerimizdir.
1-SEÇME VE SEÇİLME HAKKI: Milletvekili,muhtar, belediye başkanı ve diğer temsilcilerin katıldığı seçme işine seçim denir. 18 Yaşını dolduran her Türk genci seçme hakkına sahiptir.Seçimlere katılmak bireylerin hakkıdır. 2-KANUNLARA UYMAK: Devlet toplumun düzenini sağlamk için kurallar koyar.Aile okul ve toplum kurallarına uymak bize yarar sağlar.Kanunlara uymayanlar cezalandırılır.Kanunlara uyulmadığı zaman toplumun düzeni bozulur.Kanunlara uymazsak suçlu duroma düşeriz. 3-VERGİ VERMEK: Devletin ihtiyaçlarını karşılayabilmesi için insanlardan aldığı paraya vergi denir.Vergi paraları bize 4-ASKERLİK YAPMAK: T.C vatandaşı olan her erkek 20 yaşına gelince askerlik yapmakla zorunludur.askerlik görevini bitirenler 41 yaşına kadar askere çağrılabilir. |
||
|
04-14-2008, 21:03
|
||
|
||
|
Cvp: vatandaşlık görevlerimiz nelerdir
saol ya ne aradıysam çok yardım ediosun bana "ödew Forum"
: ))
|
||
|
04-29-2008, 19:57
|
||
|
||
|
Cvp: vatandaşlık görevlerimiz nelerdir
vatandaşlık görevlerimiz nelerdir biliyormusunuz arkadaşlar??????????????
|
||

: ))